Powered By Blogger

duminică, 24 noiembrie 2013

Internetul este amenintat de cenzura si de supraveghere, potrivit inventatorului sau



Britanicul Tim Berners-Lee, principalul inventator al "world wide web" (denumirea oficiala a internetului, n.r.), a avertizat, vineri, in legatura cu aparitia unui internet "cenzurat si aflat sub supraveghere", care ar constitui o amenintare pentru democratie.

"Internetul si retelele de socializare ii incurajeaza tot mai mult pe oameni sa se organizeze, sa actioneze si sa expuna faptele rele comise in cele patru colturi ale planetei.




Acest lucru ameninta anumite guverne si antreneaza o crestere a supravegherii si a cenzurii, care ameninta la randul lor viitorul democratiei", a declarat britanicul in varsta de 58 de ani, care a lansat internetul in prima zi de Craciun in 1990.

"Masuri curajoase sunt de acum esentiale pentru a garanta salvarea drepturilor noastre fundamentale la viata privata si la libertate de opinie in spatiul online", a adaugat Tim Berners-Lee, cu ocazia prezentarii rezultatelor pe 2013 furnizate de "Web Index", un serviciu care masoara cresterea, utilitatea si impactul pe care internetul le are asupra indivizilor si natiunilor.

Nu este prima data cand Tim Bernend-Lee ia atitudine impotriva "noului" tip de internet. Recent, Sir Tim Berners-Lee a declarat pentru ziarul britanic The Guardian ca practica spionajului dinn partea guvernelor a subminat eforturile in cadrul luptei impotriva infractiunilor cibernetice si in cadrul razboiului cibernetic. El a indemnat totodata la o "dezbatere publica sincera si completa" pe tema supravegherii pe Internet, relateaza BBC News online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu