Powered By Blogger

marți, 27 ianuarie 2015

IBM redefineste concedierea

Dupa ce a scapat de o buna parte din diviziile sale in ultimii ani, numai in 2014 ramanand fara partea de productie de chip-uri (care s-a dus la GlobalFoundries) si fara server-ele x86 (care au ajuns la Lenovo), IBM a trecut la restructurarea personalului. Si cand spunem restructurare, ne referim la concediere.
Momentan, IBM detine recordul pentru cea mai mare concediere colectiva, castigat in anul 1993, cand a dat afara peste 60 000 de angajati. Insa acum se va autodepasi. Cu mult. Pentru ca lunile acestea (pana la sfarsitul lui februarie 2015), va pleca acasa 26% din forta sa de munca. Ceea ce se traduce in aproximativ 111 800 de persoane concediate. Dintr-o singura companie!
Cel mai probabil acasta masura de reducere a cheltuielilor nu va remedia imediat declinul in care se regaseste de 11 trimestre compania IBM, declin datorat in mare parte noilor optiuni de stocare online, in cloud, ce elimina nevoia de centre de date si de mentenanta a lor, domeniile cele mai lucrative pentru IBM pana nu demult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu